Tarihçe

Yenilikte öncü İTÜ ailesi bünyesinde “Ana Kucağından İTÜ’ye” sloganı ile eğitim veren İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları, öğrencilere müziği yaşatmak, müzik bilgisini geliştirmek ve müziği doğru öğretmek amacıyla 2015-2016 eğitim öğretim yılında Beylerbeyi Yerleşkesinde Erken Müzik Eğitimi programı adıyla mini bir konservatuvar kurdu.

Konservatuvarda, küçük yaşta müziğe ilgisi olan öğrenciler için piyano, keman, gitar, yan flüt,  bateri eğitimi verilmektedir.

28 hafta sürecek olan “Erken Yaşta Müzik Eğitimi” programını başarıyla tamamlayan öğrenciler, İTÜ Geliştirme Vakfı Okulları Mini Konservatuvarı Erken Müzik Eğitimi Sertifikasının sahibi oluyor.

Konservatuvar eğitiminden, İTÜ Geliştirme Vakfı Okullarında eğitim gören Anaokulu hazırlık grubu, İlkokul 1, 2, 3, 4 ile Ortaokul 5, 6, 7 ve 8. sınıf düzeyindeki öğrenciler yararlanabiliyor. Anaokulu hazırlık grubunda eğitim alan öğrenciler çalgıya hazırlık temel müzik eğitimi, İlkokul 1. sınıfta okuyan öğrenciler için hazırlık keman ve piyano eğitimi veriliyor. İlkokul 3. sınıftan itibaren bateri, gitar ve ilkokul 4. sınıftan itibaren yan flüt, enstrüman eğitimine başlanıyor.

Merhaba
Soru ya da önerilerinizi yazabilirsiniz.
kapat